Welke vaas voor mijn pampas pluimen?

Pampas pluimen in vaas zijn razend populair. En dat is niet voor niets. Witte pampas pluimen in vaas passen in vrijwel elk interieur. Daarnaast zijn ze niet duur, zeker niet als je bedenkt dat de pampas pluimen gedroogd zijn en je er dus extra lang plezier van hebt. Kortom, een goede keuze voor elk interieur. Maar welke vaas hoort daar dan bij?

Pampas pluimen in vaas

Sowieso is een vaas de beste manier om je pampas pluimen eenvoudig in je inrichting op te nemen. Pampas pluimen in vaas verplaats je ook makkelijker waardoor de pluimen langer mooi blijven. De vorm van de vaas is zeer bepalend hoe de pluimen tot hun recht komen. Maar ook de hoogte is hierin belangrijk. Dit stem je natuurlijk af op de lengte van de stelen. Als laatste blijft de kleur over om te kiezen. Dit kan je door de tijd heen ook variëren en andere kleuren uitproberen.

Vorm van je pampas vaas

Laten we eerst eens naar de vorm van de vaas kijken. Het mooiste is om een wat hogere vaas te gebruiken voor de lange stelen. Op die manier lijkt de vaas minder ielig in verhouding tot de lengte van de pampas pluimen en staan de pluimen ook gewoon wat steviger. Op de foto hierboven zie je precies op wat voor manier je je pampas uit je vaas kan laten komen. Wat spreekt jou aan?

Qua stijl is het maar net wat je mooi vindt én wat bij jouw inrichting past. Is je inrichting vrij strak, kies dan een slanke meer hoekige vaas. Terwijl als je inrichting meer ronde vormen heeft en speelser is ingericht, kies je voor een wat rondere of bol gevormde vaas.

Kleur van de vaas kiezen

Als laatste is natuurlijk de kleur belangrijk. Transparant is een goede optie als je wilt dat de volledige stelen goed zichtbaar zijn en tot hun recht komen. Daarnaast kan je met kleuren ook juist een contrast creëren met het crème witte van de pampas pluimen. Denk aan tinten zoals eikenhout, koper of goud. Maar ook felle kleuren zoals lichtblauw, oranje of rood. Natuurlijk moet die kleur die je kiest wel in je interieur passen. Het voordeel is dat de witte pluimen vrijwel altijd matchen. 

Wat je keuze qua vaas ook wordt. Zonder pluimen ben je nergens. Shop daarom onze nieuwste oogst en geniet binnen 2 werkdagen van jouw prachtige pluimen van Nederlandse bodem!

Share this story