De lengte van pampas pluimen

Wist je dat onze lange pampas pluimen altijd met een circa 115 cm lange stengel verkocht worden? De lengte van de pampas pluimen is één van de belangrijke punten wat ze zo bijzonder maakt. Over het algemeen heb je thuis geen vers boeket of droogbloemen staan die zo ver de hoogte in gaan. Dat maakt lange pampas pluimen uniek. Maar het gaat daarbij niet alleen om hoe lang de steel is, maar juist ook de lengte van de pluim zelf. 

Grote pampas pluimen in je interieur

Door de grootte van onze pampas pluimen kan je zoveel kanten op. Inkorten kan gelukkig altijd, dus kies er bijvoorbeeld voor om de steel kort te houden en de pluimen in een vaas te zetten. Kies in dit geval voor een compacte vaas zodat de volle pluimen goed tot hun recht komen. Zorg er daarnaast voor dat je de pluimen goed los schudt, zodat ze hun optimale volume krijgen. 

Door de lange stengel kan je er ook voor kiezen losse pluimen te plaatsen in een slanke vaas op de schouw. Of juist vanaf de grond in een grote bolle vaas, waarbij de lange stengels optimaal tot hun recht komen. Juist hierbij komt de lengte van de stengel ideaal tot zijn recht. Want als je geen schouw hebt of geen ruimte heb op een tafel of kastje zijn de pluimen met steel lang genoeg om vanaf de grond onderdeel te zijn in je interieur.

Hoge pampas pluimen voor binnen

Als je denkt dat 115 cm lang is moet je je eens voorstellen dat het pampasgras als plant eenvoudig boven de 2 meter uitkomt, en dat is één seizoen. De Cortaderia plant, ofwel pampasgras, staat er om bekend dat hij tot wel 3 meter kan groeien! Het pampasgras en zijn pluimen waaien dan heerlijk dramatisch in de wind. Door de grote hoge pluimen te selecteren en vervolgens professioneel te laten drogen halen wij dit prachtige natuurproduct in huis. Daarnaast heb je er zeer lang plezier van omdat de gedroogde pluimen veel langer meegaan dan een vers boeket.

Lange pluimen in crème wit

Je leest online steeds meer over het kleuren van je pampas pluimen. Toch blijven wij bij de oorspronkelijk crème witte kleur. Door je pluimen na het drogen niet verder te bewerken blijven ze lang mooi. Daarnaast is creme wit een prachtige neutrale kleur wat in vrijwel ieder interieur gecombineerd kan worden. Op die manier hebben we een zeer toegankelijk product wat bij iedereen in huis past.  

Wil je toch met kleur spelen kies dan voor wat meer kleur in je vaas. Dit kan een aardetint zijn, maar juist ook een felle kleur die een speels contrast geeft met de rustige kleuren van de pampas pluimen. Bestel onze nieuwste oogst en we zijn benieuwd hoe jij het in je interieur integreert.

 

Share this story